قطعا یکی از سختترین قسمتهای کار بازاریابِ دیجیتال این است که چطور میتواند در کمترین زمان، به بهترین نتایج ممکن برسد. در دنیای دیجیتال، رفتار مشتری همیشه در حال تغییر است و ابزارها و تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ به سرعت در حال تکامل هستند. در این مسیر، همیشه استفاده از تکنولوژی راهی سریع برای جذب خیل عظیمی از مخاطبان هدف است. موبایل مارکتینگ و ارسال نوتیفیکیشن یکی از فعالیتهایی است که شما را به سمت دریافت بهترین نتایج ممکن از کمپینهای مارکتینگِ برندتان سوق می دهد.
با رشد روزافزون و هوشمندتر شدن اسمارتفونها استفاده از اپلیکیشنهای مختلف نیز در جهان در حال افزایش است. این اپلیکیشنها به کاربران و شرکتها اجازه می دهند تا بتوانند به راحتی و به طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط باشند؛ اما چگونه!؟ اینجاست که باید به بررسی یکی از ویژگیهای موبایل مارکتینگ بپردازیم، ویژگیای که سبب شده تا شرکتها بتوانند کمپینهای موفق بسیاری را در زمینه گسترش آگاهی برند خود برگزار کرده و ارتباط بهتری با مشتریان بالقوه خود برقرار کنند.
این ویژگی «نوتیفیکیشن» نام دارد. قبل از اینکه به بررسی مزایای استفاده از آن بپردازیم بهتر است ابتدا با این امکان اپلیکیشن های موبایل بیشتر آشنا شویم.
نوتیفیکیشن چیست؟
همه کسانی که از اسمارتفونها استفاده می کنند با واژهی نوتیفیکیشن آشنایی دارند. نوتیفیکیشنها، اعلاناتی هستند که کاربر را از رویدادها، اخبار یا پیشنهادات جدید آگاه میکنند. حتی اگر اپلیکیشن مورد نظر بسته باشد، کابران قادرند تا بهوسیله این ویژگی از رویدادهای مرتبط با آن اپلیکیشن با خبر شوند. نوتیفیکیشن میتواند یک بنر، هشدار، نشان و یا صدا باشد که توسط کابر در بخش تنظیمات موبایل و یا اپلیکیشن، قابل کنترل است. این اعلانها به مدت چند ثانیه بر روی صفحه نمایش ظاهر شده و سپس ناپدید میشوند. مانند پیامهایی که از اینستاگرام برای آگاهی یافتن از فعالیتهای اخیر فالوورهایمان میگیریم و یا اعلانهایی از بهروزرسانی یک اپلیکیشن دریافت می کنیم.
در هنگام طراحی اپلیکشن تلفن همراه خود همواره باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که استفاده از امکاناتی مانند نوتیفیکیشن یکی از ضروری ترین قابلیت هایی است که باید در هنگام تحلیل سیستم نرم افزاری خود به آن توجه ویژه داشته باشیم
برخی دلایلی که شرکتها را به استفاده از نوتیفیکیشن ناچار می سازد
هزینه رایگان
یکی از روشهای مرسوم در اطلاع رسانی برندها به مشتریان خود، سامانه ارسال پیامک است که امروزه با توجه به انواع محدودیتها و کاهش ارسال پیامک در میان کاربران تلفن همراه، هزینه کردن برای اطلاع رسانی پیامکی نه تنها سبب آزار مخاطب بلکه موجب کاهش محبوبیت برند میگردد. ارسال نوتیفیکیشن راهی جایگزین و بسیار کارآمد است که علاوه بر داشتن هزینهای رایگان، سبب استقبال مناسب مخاطبان از اطلاعات مفید ارائه شده توسط شرکت میشود.
جذب مشتریان جدید
شرکتها میتوانند با درنظرگرفتن طیف گستردهای از مخاطبانی که از اپلیکیشن اندروید و یا اپلیکیشن iOS استفاده می کنند، مشتریان جدید بیابند. این مخاطبان پس از دریافت نوتیفیکیشن (اعلان) و بررسی خدمات و محصولات شرکت به استفاده از آنها علاقهمند شده و تبدیل به مشتریان سازمان خواهند شد.
حفظ مشتریان وفادار
مخاطب، اپلیکیشن شما را در فضاهای مختلف میبیند، به خدمات و محصولات شما در نگاه اول علاقهمند میشود، اپلیکیشن را دانلود میکند و ممکن است دیگر به آن توجهی نداشته باشد! در نظر گرفتن نوتیفیکیشن در طراحی اپلیکیشن موبایل به مخاطبان این امکان را میدهد تا با دریافت پیامهای بهموقع بتوانند از محصولات و خدمات جدید شما آگاه شده و به استفاده مجدد از اپلیکیشن ترغیب شوند.
تحلیل رفتار مشتری
یکی دیگر از مزیتهای نوتیفیکیشن گوشی موبایل و ارسال آن، بررسی رفتار مخاطب است.
سعی کنید در طراحی اپلیکیشن موبایل برند خود این نکته را در نظر داشته باشید که با نوتیفیکیشن (اعلان) بتوانید به بررسی میزان محبوبیت پیامها در میان مخاطبانتان با درنظرگرفتن میزان بازشدن و خوانده شدن پیام بپردازید. با این روش میتوانید استراتژی موبایل مارکتینگ خود را هدفمندتر پیش ببرید.
افزایش ترافیک سایت
شرکتها میتوانند در صورت ارائهی کدهای تخفیف و یا قراردادن برخی ویژگی خاص در وبسایت خود از پوش نوتیفیکیشن به عنوان راهی برای افزایش ترافیک سایت استفاده کنند. فقط کافیست تا با درنظر گرفتن یک محدودهی جغرافیایی خاص و طراحی بنر، در زمان مناسب اقدام به ارسال آن نمایید تا ترافیک سایت خود را افزایش داده و کسب و کارتان را به این وسیله گسترش دهید.
ایجاد ارتباط موثرتر با مشتریان
کاربران گوشیهای هوشمند، اپلیکیشنهای بیشماری را دانلود میکنند که ممکن است هرگز برای بار دوم آنها را باز نکنند. ارسال نوتیفیکیشن میتواند یادآوری ملایمی برای کاربران اپلیکیشن اندروید و همچنین اپلیکیشن iOS باشد تا دوباره کاربران را به استفاده مجدد از اپلیکیشن تشویق کند.
استراتژی ارسال نوتیفیکیشن
تا اینجا به اهمیت استفاده از نوتیفیکیشن گوشی موبایل چه در اپلیکیشن اندروید و چه در اپلیکیشن iOS پی بردیم. به عنوان یک بازاریاب دیجیتال، استفاده از هر تکنیک و روشی در راستای توسعه کسب و کار، افزایش ترافیک سایت و فروش محصول و یا خدمات مستلزم داشتن استراتژی است.
برای ارسال نوتیفیکیشن یک رویکرد چند کاناله داشته باشید تا بتوانید بیشترین تعامل را با کاربران خود ایجاد کنید. برای ارسال این پیامها حتما برنامهریزی مدون و دقیقی داشته باشید. این را بدانید که استفاده مداوم و بیرویه از نوتیفیکیشن گوشی موبایل نه تنها به گسترش کسب و کارتان کمک نمیکند، بلکه باعث آزار رساندن به مخاطب میشود. در استراتژی خود به موارد زیر توجه کنید:
برای کاربر مزاحمت ایجاد نکنید
با ارسال نوتیفیکیشن (اعلان) قرار نیست برای کاربران مزاحمت ایجاد کنیم تا هر ثانیه آنها را در معرض بمباران اطلاعاتی از محصولات و خدمات خود قرار دهیم. در استراتژی خود این نکته را درنظر بگیرید که دقیقا چه پیامی را میخواهید به مخاطب منتقل کنید و هدف شما از ارسال پوش نوتیفیکیشن چیست؟ پس رعایت آسایش کاربر نکتهای است که باید در تدوین استراتژی موبایل مارکتیگ خود در اولویت قرار دهید.
A/B تست را فراموش نکنید
برای اینکه بدانید چه روشی مناسب جذب مخاطب توسط نوتیفیکیشن (اعلان) است، آزمون و خطا کردن را فراموش نکنید. البته در این راستا باید هوشمندانه دست به آزمایش بزنید. با A/B تست می توانید متن، تصویر و زمان مناسب ارسال پیام را هدفمندتر و بهتر کنید.
پیامهایتان را شخصیسازی کنید
به هنگام طراحی اپلیکیشن موبایل خود، در مراحل نصب این امکان را به کاربر خود بدهید که بتواند پیامهای دریافتی خود را از طرف شما انتخاب و تقسیمبندی کند. به این وسیله شما پیامهایی را برای مخاطبان میفرستید که متناسب با نیازهایشان هستند. شخصیسازی کردن پیامها کاربران را تشویق میکند تا به دفعات اپلیکیشن شما را باز کرده و از خدمات و محصولات شما استفاده کنند.
مشخص کردن مخاطبان هدف
تقسیمبندی کردن مخاطبان و ارسال پیامهای متناسب با سلیقه آنها علاوه بر اینکه درک درستی از کاربران به شما می دهد، میتواند قدمهای بعدی تیم مارکتینگ را در راستای توسعه برندینگ محصول و خدمات بهتر کند.
چه پیامهایی را به صورت نوتیفیکیشن به مخاطبانمان ارسال کنیم؟
در طراحی استراتژی ارسال نوتیفیکیشن، باید پیامهایی را به مخاطب ارسال کنیم که شامل نمونههای انگیزشی جهت ترغیب استفاده از اپلیکیشن، اعلانهای متقاعدکننده، و پیامهای مختصر باشد. این پیامها باید به گونهای طراحی شود تا کاربر را به بازکردن نوتیفیکیشن تشویق کرده و پس از بازکردن مخاطب را به صفحات وب، شبکههای اجتماعی و سایر کانالهای دیجیتالی هدایت کند.
برخی نمونههای پیامها عبارتند از: آگاهی از به روز رسانی اپلیکیشن اندروید و یا اپلیکیشن iOS، اطلاعرسانی محصول و یا خدمت جدید، اطلاعرسانی از ایجاد کدهای تخفیف و یا خدمات ویژه در ایام خاص، معرفی شبکههای اجتماعی، و غیره.
تناوب ارسال پوش نوتیفیکیشن چگونه باید باشد؟
زمان ارسال نوتیفیکیشن کاملا بستگی به استراتژی ارسال پیام های شما دارد. برای بررسی بهترین زمان مناسب ارسال اعلانها بهتر است با درنظر گرفتن آسایش مخاطبانتان و نیاز کاربران این نکته را درنظر داشته باشید که مخاطب شما چه نوع اطلاعاتی را نیاز دارد که به سرعت دریافت کند، و چه اطلاعاتی را به ندرت؟
اگر شما یک سایت خبری هستید، می توانید با ارسال نوتیفیکیشن در ساعتهای مختلف کاربران را از جدیدترین اخبار مطلع سازید. این درحالی است که ارسال مداوم نوتیفیکیشن (اعلان) ممکن است برای یک سایت و اپلیکیشنی که خدمت و یا محصولی ارائه میدهد، بسیار خطرساز باشد.
مزیتهای استفاده از پوش نوتیفیکیشن
در یک نگاه، مزیتهای استفاده از این ویژگی به حدی است که امروزه شاهد استفاده شرکتها، سازمانها، برندها و اپلیکیشنها از ارسال نوتیفیکیشن هستیم.
ارسال پیامهای مختصر و تعاملی به کاربران و مخاطبان هدف، قابلیت تنظیم و کنترل پیامها توسط کاربران، افزایش ترافیک وبسایت، افزایش تعامل کاربران و مشتریان، هزینه تقریبا رایگان، توسعه برند و حفظ کاربران قدیمی از مهمترین مزیتهای استفاده از پوش نوتیفیکیشن میباشد.
مشاوران دپارتمان دیجیتال مارکتینگ شرکت پاراکس منتظر تماس شما می باشند
طراحی اپلیکیشن موبایل | طراحی نرم افزار تلفن همراه | طراحی سایت | طراحی اپلیکیشن اندروید | طراحی نرم افزار آی او اس | طراحی نرم افزار اندروید | طراحی بازی اندروید | طراحی گیم | گیم سنتر ایرانی | گیم استور | بازی موبایل | سئو | بهینه سازی وب سایت | طراحی اپلیکیشن اسنپ | طراحی نرم افزار ترکینگ | طراحی نرم افزار موسیقی | طراحی اپلیکیشن فروشگاهی | طراحی اپلیکیشن اندروید مذهبی | طراحی وب سایت